Aanmelden en informatie

 

Online cursus: 'Wegwijs in het speciaal onderwijs en de kinderrevalidatie'

Aanmelden

Om je aan te melden voor de cursus vul je dit formulier in.  

Voor wie?

 De oriëntatie-cursus is bedoeld voor (nieuwe) medewerkers op mytyl- en tyltylscholen en in de kinderrevalidatie voor wie het goed is dat ze kennis hebben van de verschillende diagnosebeelden, ontwikkelingsstoornissen, de gevolgen daarvan voor leren en gedrag. Daarnaast komen de diverse disciplines op school en in de revalidatie aan bod, en bijvoorbeeld classificatiesystemen. Het niveau van de cursus is MBO(+). 

Klik hier voor de flyer van deze cursus.

 

Uniformiteit basiskennis

LOOK wil door middel van deze cursus bijdragen aan landelijke uniformiteit voor wat betreft basiskennis van medewerkers op scholen en in revalidatiecentra. Op deze manier werken nieuwe medewerkers van scholen en revalidatiecentra aan startbekwaamheidseisen die erkend zijn door LOOK, LECSO en Revalidatie Nederland.
Voor een gedetailleerd inzicht in wat de cursus te bieden heeft verwijzen we naar de Infokaart Eindtermen. Daar leest u ook welke vaardigheden de cursisten leren.

 

Kosten cursus en Account Revalidatie Kennisnet

De kosten voor deze cursus zijn € 245,- incl. BTW. De cursist kan inloggen in de e-learning omgeving nadat deze kosten zijn voldaan. Belangrijk is ook dat de cursisten een account hebben op Revalidatie Kennisnet, aangezien we binnen deze omgeving de cursus aanbieden. Als je nog geen account hebt zetten we dit in gang zodra we je aanmelding hebben ontvangen via het formulier. Voor de verwerking van je aanvraag voor een account moet je rekening houden met maximaal 3 werkdagen. De cursus is online voor jou beschikbaar tot 2 weken na de contactdag. 

 

Mochten er meerdere mensen vanuit uw school/centrum mee willen doen, dan kunnen we u de volgende korting aanbieden: bij gelijktijdig aanmelden van 2-4 personen EUR 225,- per persoon, vanaf 5 en meer personen EUR 215,- per persoon.

Blended learning: zelfstudie module én contactdag

'Wegwijs in het speciaal onderwijs en kinderrevalidatie' bestaat uit:

  • Een zelfstudiemodule (e-learning), waarin de cursisten in hun eigen tempo de cursus kunnen doorlopen. Dit deel bestaat uit vier hoofdstukken:
  1. het landschap van speciaal onderwijs en kinderrevalidatie
  2. de wijze van samenwerking en de rol van ouders hierbij
  3. de gevolgen van een beperking voor leren en gedrag bij een kind
  4. de kansen van ICT bij de begeleiding van deze kinderen.

Deze e-learning wordt afgesloten met een kennistoets.

 

  • Een contactdag, die alle cursisten verplicht zijn bij te wonen. Hier wordt casuïstiek behandeld en zullen opdrachten uit de e-learning besproken worden. De data van de eerstvolgende contactdag volgt. Locatie is nog nader te bepalen. Cursisten ontvangen tzt de aanvullende informatie. Docenten van de contactdag zijn Ruud Wong Chung, Carola Bouwhuis en Karen van Hulst.

 

De totale studiebelasting ligt rond de 28 uur, waarvan 8 uur centraal tijdens de contactdag.

E-learning: cursusmateriaal

Voor literatuur bij deze cursus is met name gebruik gemaakt van het boek Kinderrevalidatie (op iedere locatie is dit boek aanwezig). We hebben van de uitgever toestemming om 50 bladzijden (de verplichte lesstof) uit dit boek op te nemen in deze cursus. Deze bladzijden zijn digitaal beschikbaar per hoofdstuk.
Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van de kenniskaarten die ontwikkeld zijn door Kennisgroep Speciaal.

Helpdesk

We hebben geprobeerd alle verwijzingen en links zo accuraat als mogelijk te houden. Kom je desondanks toch een niet werkende link tegen meld dit dan aub via ofni.[antispam].@netwerklook.nl. Bij deze cursus is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van recent, bestaand materiaal. Heb je tips of aanvullingen dan horen we die graag van je, ook weer via ofni.[antispam].@netwerklook.nl

  

Deze cursus is tot stand gekomen met inhoudelijke en financiele steun van:

 

 

Netwerk LOOK

Landelijk Overleg Onderwijs & Kinderrevalidatie

Postadres

p/a CP Nederland

Randhoeve 221
3995 GA HOUTEN

CONTACT

ofni.[antispam].@netwerklook.nl

T: 030 245 90 90